Мезотерапията – съвместима практика за цялото тяло

Често технологиите по мезотерапия се групират на два варианта – за физиономията и за тяло. Но мезотерапията за главата е предназначена към подхранване и стимулиране на вашия лик, осигурявайки ѝ здрав и прекрасен образ. И все пак, мезотерапията за тяло съдържа и други полезни функции, като активиране премахването на мастните участъци. По-добре в текста да научим всички важни знания, които да знаете за различните видове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросната мезотерапия е създаден за лицето ви, шията. Целта е да предостави на въпросните зони нужните вещества . Нима е необходима мезотерапията за вашия образ? Трябва да сте наясно, че с остаряването по кожата на лицето излизат неизбежни бръчици. Такива белези биват да кажем увисване на кожата, намаляване на свежестта ѝ, смяна на нюанса и, уви, формиране на бръчки. Мезотерапията ще ви помогне да заобиколите подобни нежелани ефекти и да поддържате чистия и красив външен вид на своето лице. Следствията от доверяването на мезотерапията за лице гарантират дълготрайно пълно ободряване на кожата, махане на дребни бръчки, съвместно с изличаване на досадните торбички и тъмни петна около очите. Едно малко чудо, спомагащо вашето лице да сияе близко до свежо.

2. Мезотерапия за тяло – както вече казахме, мезотерапията за човешките тела е различаваща се от първия вид по своето предназначение и употреби. Въпросната процедура е отправена най-общо към смъкване на излишните мазнини и постигане на въпросната част от нашето тяло в желаните мерки. Този процес се получава съсредоточавайки се над алфа – и бета – рецепторите на клетките, отговарящи за мазнините. Ще се постараем да ви изясним най-лесно каква е дейността на въпросните рецептори. Може да се каже, че същите приличат на начало и финал за мазнините. Принципно през алфа – рецепторите тези клетки си доставят мазнини за запас, докато бета – рецепторите ги извеждат ако тялото ни има нужда от още количество енергийни сили . Тогава се задейства мезотерапията като дейност. Сложените посредством мезотерапията полезни субстанции подтиква дейността на бета – рецепторите по отношение отърваване от на мазнините и съответно спират последвал прием на мазнини в телата ни чрез алфа – рецепторите. Ето как се придобиват немалко радващи за човек резултати. В съответствие със зоната на приложение на мезотерапията, вече споменатите хубави последици могат да съдържат стягане и извайване на корема, областта на бедрата, задника или бицепсите. Също така, чрез мезотерапията ще се достигне до заличаване на целулита и спадане на обиколките на тялото. Ясно е, че, ако се стремите към готино и здраво тяло, мезотерапията ще ви помогне за реализация на нужните параметри.

Каква е историята на мезотерапията

Преди да разгледаме повече информация за всички реализации и свойства на мезотерапията, ще ви срещнем набързо с историята на нейното зараждане и разширяване. Като техника мезотерапията е обявена и демонстрирана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, прочут тогава медик от Франция. Истината е, че откриването на мезотерапията идва неочаквано. В кабинета на лекаря пристига човек с астматична криза , търсещ спешни лекарски действия. Уви, тогава френският лекар не разполага с необходимите инструменти. Затова лекарят преценява, че е нужно да действа бързо, за да си даде малко време за мислене. Медикът вижда стара почупена спринцовка с 4-милиметрова игла и инжектира лекарството. Потресът му е страхотен, като пациентът не просто се подобрява, а и няма и спомен от пристъпа. Тогава лекарят казва за постижението си на негов колега на име Карно. Двамата френски лекари осъществяват редица анализи, с чиято помощ се заформя нови 4-милиметрови терапевтични игли , които после се използват при всяка мезотерапия.

Минават обаче повече от три десетилетия, преди мезотерапията публично да получи категоризация за технология на медицината. Обявяването се случва през 1987 г. благодарение на Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията влиза в употреба основно за лекуване на спортни контузии или ревматизъм. После процедурата започва да се прилага и в разкрасителната медицина като способ за подобряване вида на кожата, сражение срещу косопада, заличаване на целулита, лишаване от прекалено много мазнини в зони с проблеми от всички тела и т.н. Ефективността на мезотерапията и изключителният напредък, които тя дарява на пациентите, светкавично разпространяват безупречната ѝ репутация. Скоро нейната известност излиза от френската държава и навлиза в различни страни в Европа. Стигаме до наши дни, когато вече мезотерапията е масово практикувана практика за регенериране състоянието на кожата по цял свят. Обещаваните отлични резултати, отсъствието на каквато и да е болка и неприятни ефекти при тази дейност, правят мезотерапията неразделно неделима с еволюционните промени на разкрасителната медицина.

Разновидности мезотерапия 1
Разновидности мезотерапия

Какви са рисковите моменти за излагане на мезотерапия?

Както при повечето сесии, за мезотерапията , естествено, са известни няколко рискови моменти. Става дума по-конкретно за определени ситуации: бременни жени и кърмещи, които страдат от болести от онкологичен характер и получаващи усещане за всекидневно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези групи от хора не е препоръчително доверяването на мезотерапията като манипулация. Освен всичко има и друг вид проблеми, за които без свян трябва да обсъдите с вашия медицински довереник. Това са например съществуващи алергии или пък програма на лекуване със съдоразширяващи препарати. Ако се отнасят за вас, разкажете ги със съответния лекар, за да може да разгледате съвместно възможностите и заплахите при възможно използване на сеанс по мезотерапия.

Най-добрите оферти за мезотерапия 2
Най-добрите оферти за мезотерапия

На каква бройка сесии по мезотерапия трябва да се подложим?

Реално сесиите по мезотерапия се извършват в комплекти от 2 или 3 за зоната на лицето и от 4 до 10 за тялото . Ясно е, прецизното количество на мезотерапевтичните процедури е обвързан най-вече от вашите индивидуални претенции и нужди. Времевото разстояние що се отнася до отделните процедури по мезотерапия може да варира от 1 до 3 седмици. След свършване на съответния сеанс по мезотерапия с вече уговорените на брой техники, нова процедура се планира поне след сто и осемдесет дни. Внимателно разисквайте с медицинския специалист броя на сесиите по мезотерапия и очакваните последствия. После изберете схема за тяхното извършване, съответстваща както на вашия личен график и предпочитания, но също и на клаузите за функциониране на мезотерапията.

Видове мезотерапия 3
Видове мезотерапия

Има ли опасност от формиране на странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не позволява опасност от появяване на големи неприятни ефекти за клиента. По принцип манипулацията по мезотерапия се реализира с фина и тънка игла, която не допуска вероятността за видими и трайни наранявания на кожата. Да, понякога е възможно да се появят малки червени точки, сини точки или прекалена чувствителност на третираната кожа. Но това са съвсем краткотрайни последствия, които цялостно преминават в рамките на няколко дни. За алергични отговори въобще не става дума, затова защоро в мезотерапията се използват хиалурон, витамини и други подхранващи вещества, които са тотално безопасни за човека и се абсорбират от него лесно.

Плюсове на мезотерапия 4
Плюсове на мезотерапия

Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия са безболезнени?

Това е вярно, сесиите по мезотерапия са напълно безболезнени за клиентите. За да повярвате , се сетете какво реално се оказва мезотерапията. Нищо и никаква инжекция, с помощта на която в организма се слагат добри и подхранващи вещества за решаване на най-често срещаните проблеми, касаещи кожата – от захабяване и провисване, до поява на акне, петна и поява на цветни петна. Затова в действителност няма защо да се притеснявате. Манипулацията по мезотерапия изобщо не е свързана с усещането на болки или неприятни емоции. Единственото, което можете да почувствате, може да е нежно боцкане или парене в обработената област.

Типове мезотерапия 5
Типове мезотерапия

Мезотерапия – какво ще ви посъветваме

Предлагаме ви няколко препоръки за моментите, в които ще сте на мезотерапия. Препоръчките са свързани с това какво трябва да се прави и не трябва да се прави преди мезотерапията, паралелно с възможностите за максимално продължаване на последствията от процедурата. Това са главните ни препоръки към всички, доверили се на мезотерапията:

– само в кабинет на лекар – ето го първия и може би най-полезен съвет, свързан с мезотерапията, за който да сте стриктни. Мезотерапията е наложително да се върши единствено в лекарски кабинети или професионални клиники. Не се подмамвайте като ви казват, че манипулацията става елементарно и неусетно. Запомнете, че са важни личното ви здраве и личната ви красота, и не е препоръчително да ги поверявате на случайни хора.

– максимум знание – не се притеснявайте да попитате и да поискате повече информация относно практиката по мезотерапия, която следва да ви бъде приложена, и използваните в нея продукти и съставки. Ако сте наясно с всичко около процедурата, още по-добре. Най-добре е да поискате информация що за продукти ще ви бъдат сложени. Поинтересувайте се дали веществата са взети от фирмата, която ги е произвела или официални дилъри, разбира се, колко време гарантират за качеството на съставките им. В случаите, в които процедурата по мезотерапия реално се извършва в крак с отличните днешни примери в въпросната област, въпросните специалисти с удоволствие биха искали да отговорят ясно и изчерпателно на всякакви въпрос.

– не се заблуждавайте по цифрата за мезотерапията – в случай че ви предложат направа на мезотерапия на прекалено снижена сума от пазарната, помислете дали рискът си струва. Нашият екип ви съветваме да не поемате рискове с качествената процедура по мезотерапия, тъй като това по-късно би могло да води до изникване на изненадващи и чак отрицателни последици за вас и вашето здраве.

– буквално преди мезотерапията – намират се определени субстанции, които е препоръчително да не се оползотворяват тъкмо преди вършенето на манипулацията по мезотерапия. Като под „непосредствено“ в случая искаме да наблегнем на пълни 24 часа преди самата активност. Кои точно са тези забранени за вас субстанции? Като такива биват аспирина и всякакви съдоразширяващо, а също и различен алкохол. Често усвояването на гореспоменатите неща преди мезотерапия може да доведе до противни резултати за здравето ви.

– точно след мезотерапията – след приключване на технологията по мезотерапия, също е нужно да внимавате за специфични правила и хубави практики. За начало, няколко часа след финала на мезотерапията не слагайте грим. Използването на банята и респективно навлажняването на работеният участък повторно не е добра идея. Другото ни напътствие към клиентите е в сила за по-дълъг период, а именно два дни и две нощи или 2 х 24 часа след завършване на манипулационните действия по мезотерапия. Бъдете внимателни в посочения интервал да не ходите на тренировки или прекалени натоварвания , заради които ще получите зачервяване на кожата по лицето, както и да не правите каквито и да е горещи процедури сауна, парна баня.

– подарете си устойчиви следствия – както помните, придобиването на трайни реакции от процедурата по мезотерапия до голяма степен е обръзана с вашите персонални действия и навици. Удължаването на реакцията на/ действието на мезотерапията е силно прикачено към следенето на специални хранителни диети, запазването на спортна форма и задаължително стриктен здрав живот. За повече инфо в посока добрите практики след завършването на манипулацията по мезотерапия, се консултирайте с избрания от вас специалист.

Разновидности мезотерапия 6
Разновидности мезотерапия

Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме в целия текст, наред с всички необходими субстанции, в мезотерапията се използва и хиалуронова киселинна субстанция. Тя се счита за крайно чудесна алтернатива не единствено за мезотерапията, а също и за най-различни технологии в козметичната индустрия. Причините за това са няколко. За старт, хиалуроновото вещество е категорично органична субстанция, синтезирана от нашето тяло при нормални условия. На всичкото отгоре киселината притежава специални специфичности в посока на задържане на кожната хидратация, връщане на здравината ѝ и затрудняване на процесите на старееене. Припомнете си основните преимущества на хиалуроновото вещество, които превръщат ползването ѝ в мезотерапията така успешно за клиента:

1. Не вреди на клиентите – хиалуроновата киселинна субстанция се оказва съставка, образуваща се в нашето тяло. Това прави нейното поставяне едновременно с мезотерапията доказано безопасно и безвредно. Хиалуроновата киселина се асимилира изключително лесно от тялото и не поражда никакви големи алергични реакции или нежелание ефекти. По каква причина е необходимо за всеки човек поставянето на хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапия или други козметични манипулации? За съжаление с остаряването синтезът на хиалуроново вещество, за който вече знаете, силно се ограничава. Този факт пречи на изгледа, разтегливостта и овлажняването на кожата. Добиването на допълнителни количества хиалурон със съдействието на мезотерапията съдейства за задържане на младежките качества на кожата и лечение на най-различни кожни проблеми.

2. Скоростни и полезни последствия – слагането на хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията и разните козметични практики дава видими и качествени постижения за клиента по отношение вида на неговата кожа. Споменатите моментални и качествени постижения са получавани при всякакви използвания на хиалуроновата киселина в тази посока. Ако става въпрос за цялостно подновяване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък премахване на различни видове бръчки, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви бъде от голяма полза. Именно тези особености на киселината с хиалурон я правят така желана и приложима в практиките по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви достави желаните резултати и ще усъвършенства качествено състоянието и външния вид на третираната кожа.

3. Пазене на качествените резултати – поредното много полезно свойство на хиалуроновата киселинна субстанция, превръщащо я изключително подходяща за мезотерапия и още различни козметични практики. Качественото въздействие на хиалуроновата киселинна субстанция на нашата кожа е валидна за много дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на това време, съвсем спокойно може да се извърши нова практика по мезотерапия или която и да е друга козметична сесия с участие на хиалуронова киселина, за да се укрепи здравият и красив външен вид на кожата.

4. Леко и светкавично приложение – за край, процесът по слагане на хиалуроновата киселинна субстанция в организма е особено елементарен и в същото време неусетен за клиентите. Чесо той се случва за 15-ина минути. Дори и да говорим за мезотерапия, филъри за лице или други манипулации с хиалуронова киселинна субстанция, няма наличност на сериозни болки или неприятно усеане за хората. Както научихте, по изключение може да почувствате едва доловино боцване или парене на третираното място. Тези реакции логично преминават скоро след приключване на сесията.

С Мезотерапия ЕООД можете да сте съвсем сигурни за качеството и защитеността на реализираните техники по мезотерапия. Нашите професионалисти са притежатели на висока квалификация и богат опит в сферата, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са само и единствено от максимално качество. Повярвайте на Мезотерапия ЕООД и ще имате най-добри резултати по отношение на сияния и хармоничен външен изглед на вашата кожа!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Препоръки за мезотерапия 7
Препоръки за мезотерапия
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 8
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия
Полезно за мезотерапия 9
Полезно за мезотерапия

Каква е историята на мезотерапията
Какви са рисковите моменти за излагане на мезотерапия?
На каква бройка сесии по мезотерапия трябва да се подложим?
Има ли опасност от формиране на странични ефекти от мезотерапията?
Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия са безболезнени?
Мезотерапия – какво ще ви посъветваме
Каква роля има хиалуронът в мезотерапията?

Вашият коментар