Гражданска отговорност – отговорност на всеки шофьор на автомобил

Гражданската отговорност всъщност е задължителна застраховка на моторни превозни средства . Според самия текст на гражданската отговорност, застрахователят се задължава да покрие , сумата, отредена за щети , предизвикани от застрахования на друго превозно средство . Застрахователната сума на гражданската отговорност предвижда както видими , така и неимуществени повреди или неизпълнение на ангажиментите на виновното лице .

Растеж на необходимостта от застраховките – гражданска отговорност

Застраховките от типа – гражданска отговорност формират по-голямата част от търсенето в цялата страна. През годините тенденциите за взимане на застраховката гражданска отговорност нарастват , особено след въвеждането на наложителната застраховка гражданска отговорност за всички моторни превозни средства :

– 2012 година – 293,276,409 лева

– 2013 година – 318,792,586 лева

– 2014 година – 344,429,245 лева

– 2015 година – 368,230,120 лева

– 2016 година – 402,152,103 лева

Само за 5 години забелязваме огромен прираст в търсенето на застраховки гражданска отговорност на коли и мотори .

По каква причина гражданската отговорност е обезателна на територията на страната ?

Карането на мотори върви заедно с многобройни опасности , които се създават на пътя. Във връзка с това органите в страната налага всички собственици на мотори да имат с действителна гражданска отговорност. Този тип застраховка – гражданска отговорност е позната в много държави , като в зависимост от държавата, за която говорим, може да има разминавания и да съдържа набор от клаузи . В рамките на България , всички коли , включени в списъците на територията на България и се използват редовно, са задължен да имат заплатена застраховка гражданска отговорност.

Видове  гражданска отговорност 1
Видове гражданска отговорност

Гражданска отговорност за изоставени превозни средства

Според Кодекса за застраховането, гражданската отговорност е задължителна за автомобили , които имат регистрационни табели и са регистрирани в България и не са обявени извън експлоатация . Наредбата е в сила и за водачите , които не употребяват колите , но не са предали номерата и талоните . Тези превозни средства отново е редно да разполагат с платена застраховка гражданска отговорност. По тази причина ние съветваме всички да внимавате с подробностите , защото пренебрегването и неподчинението на Кодекса за застраховането може да причини много проблеми . Съобразно Кодекса, притежателите на автомобили , които не притежават задължителната гражданска отговорност, може да се наложи да платят глоба. Стойността на сакции, за липсата на гражданска отговорност са в диапазон от 400 до 600 лева за физически лица, а за юридически – от 2000 до 5000 лева.

Кое е важно при сключване на гражданска отговорност?

Застрахователната полица на гражданска отговорност се подписва за срок от една година от датата на издаване на документа . Сумата за гражданската отговорност може да бъде заплатена наведнъж, или разделено на 2 или 4 вноски.

Оферта за  гражданска отговорност 2
Оферта за гражданска отговорност

Защо водачите имат нужда от гражданската отговорност?

– ако предпочетете сключване на застрахователен комплект [гражданска отговорност и произшествие на пасажерите в автомобила ] ще си гарантирате спокойствие, че извън отговорността за вреди на останалите пътници, при инцидент ще бъдат компенсирани собственика и всички други пострадали пътници в застрахованото моторно превозно средство ;

– способ за попълване в реално време, посредством онлайн платформа за попълване и активиране на удостоверение за гражданска отговорност;

– удобство за транспортиране на Вашата полица застраховката гражданска отговорност на посочен от потребителя адрес;

– възможност за проверка на развалено МПС , което притежава валидна застраховка гражданска отговорност, на адрес даден от клиента.

Нарастване на агентите , които ви дават гражданска отговорност

Нарастващият брой на застраховки – гражданска отговорност е основната причина за предоставянето ѝ от още повече новосъздадени брокерски къщи и агенти . При избирането на този тип застраховка, добре е да внимавате и да заложите увереността , авторитета и доказаният продукт на Вашия бъдещ застраховател . Поради тази причина ние ви предлагаме експертна помощ и професионалисти, за да сме вашият предан другар за застраховката гражданска отговорност на вашата кола .

Перфектната  гражданска отговорност 3
Перфектната гражданска отговорност

Какво всъщност представлява застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ като част от гражданската отговорност?

„Злополука на лицата в превозните средства“ е избирателната застраховка, която Ви даваме като прибавка към гражданската отговорност. Предназначението на допълнителната застраховка е да гарантира шофьора на моторното превозно средство нужната помощ при събития и инциденти по време на пътуване , които да създават опасност за вас. Поради факта, че гражданската отговорност включва събития единствено за 3-ти лица, т.е. всички пътници в моторното превозно средство , като изключваме шофьора, застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ е частната ви закрила по време на шофиране . Въпросната застраховка , не като гражданската отговорност, е действаща по целия свят и се добавя допълнително и при изявено желание от Ваша страна .

Изберете надежден и сигурен приятел за вашата застраховка гражданска отговорност

Спрете се на нашата застраховка гражданска отговорност, за да сте спокойни във всяко пътешествие . Ние сме приятели на собствениците на автомобили в България , като нашите застраховки гражданска отговорност гарантират сигурност на хилядите застраховани клиенти. Освен нашата гражданска отговорност, прегледайте и:

Избери сега  гражданска отговорност 4
Избери сега гражданска отговорност
Избери твоята гражданска отговорност 5
Избери твоята гражданска отговорност
Избери сега  гражданска отговорност 6
Избери сега гражданска отговорност
Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 7
Най-добрите оферти за гражданска отговорност
Изгодна  гражданска отговорност 8
Изгодна гражданска отговорност
Най-добрите оферти за  гражданска отговорност 9
Най-добрите оферти за гражданска отговорност

Растеж на необходимостта от застраховките – гражданска отговорност
По каква причина гражданската отговорност е обезателна на територията на страната ?
Гражданска отговорност за изоставени превозни средства
Кое е важно при сключване на гражданска отговорност?
Защо водачите имат нужда от гражданската отговорност?
Нарастване на агентите , които ви дават гражданска отговорност
Какво всъщност представлява застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ като част от гражданската отговорност?
Изберете надежден и сигурен приятел за вашата застраховка гражданска отговорност