протеини

Значение и състав на протеините?

Протеините са биологически необходими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те изпълняват съществена функция в правилния развой и функция на човешкия организъм. Реално протеините изпълняват действие на един от същинските структурно полагащи елементи на всички живи клетки. Службите , които изпълняват в организма , са жизнено полагащи и наистина разностранни . Водейки начало от конкретно основни такива, свързани с строежа на клетките, и стигайки до изграждането на натурални защити на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Нашите организми имат способностите да обобщят голям брой от аминокиселините, участващи в състава на протеините, но още подобни е нужно да намираме от външни източници. Това могат да бъдат продуктите , изпълнени с протеини, или разнотипните протеинови хранителни добавки, налични в продажба.

История на протеина

Преди по-обстоятелственото спиране върху ефективността и изгодите на протеините за нашия организъм, ще погледнем историята на тяхното откриване и извеждане като единични частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който ясно разграничава протеините от останалите познати органични вещества . Това започва през далечната 1789 година. След множество анализи , направени през аналогичния отрязък време, Фуркроа установява албумина, фибрина и желатина като индивидуални частици с животински генезис. След време познанието обръща по-значително внимание на този вид частици и започва откриването на още и още информация за тях. Понятието „протеин“ е вмъкнато първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Посредством което той обобщава фибрина, албумина и други подобни смеси . Берцелиус открива и тяхната служба като съставни за живите клетки смеси . Мисията му по-късно бива развита от още редица академици, които етапно анализират синтезирането и химичния състав на протеините, както и още техни роли и роли в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеините и тренировките

В случаи на комбинация с рутинни занимания , протеините оказват истински хубаво влияние върху човешкото тяло и съвкупната физическа даденост на тялото . Прием на вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е полезно да се извършва около 2 часа преди съответното натоварване . В този процес ще се стимулира процесът на мускулен растеж и развитие след края на физическите упражнения . Комбинацията от протеини и въглехидрати пък бави изчерпването на мускулния гликоген и смалява щетите върху мускулите , нанесени от активното напрежение . Е, вече осъзнавате – при условие, че искате оптимизация на действието на дейностите в залата , спомагане на мускулния разрастък и развитие , естествено и ускоряване на регенериращите действия , протеините могат да бъдат ваш безспорен приятел в реализирането на тези задачи.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки също са много ефикасен начин за намиране на необходимите нива протеин на системата . Те са особено необходими за ежедневно активните лица, понеже пращат на системата съответната сила , за да издържи на силното трениране . Представяме ви главните разновидности протеини, които можем да приемаме в състава на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – всъщност най-предпочитан от запалените поради моменталното му разграждане и приемане от тялото . Но трудно бихме поели точното количество от него посредством хранителните продукти, без значително затормозяване своя стомах.

– казеин – наричан е още като млечен протеин. Той осигурява неспирното отделяне на някои аминокиселини, вършещи важна функция в растежа и еволюцията на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съставен от съществени количества на аминокиселини, подпомагащи скелетната мускулатура. Набавянето му стабилизира целокупната сила и твърдост на мускулите.

– яйчен протеин – голямото му преимущество е умението да бъде усвояван изцяло от системата на организма . Той гарантира безспирното отделяне на градивни частици за мускулите.

– растителен протеин – също доста полезен за мускулатурата от типовете с животински произход . Въпреки това той има слаби стойности на наситени мазнини, което е от важна полза не само за собственото ни тегло , но и за благополучието на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на конкурентни цени

В каталога на Ready for life бихте могли да намерите многообразие протеини и протеинови продукти, част от колекциите на широко известни и разпространени марки за хранителни добавки. Те не просто ще ви осигурят чудесно поддържано тяло, но и ще ви са от полза за запазване в идеално здравословно състояние . Разбира се , при нас сте свободни да си поръчате тези качествени протеини на наистина изгодни ценови категории. Разгледайте най-достойните опции от разреда „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този висококачествен прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е страхотен за редовно движещите се . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate доставя на организма ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка изпълнена с силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, тази разновидност аминокиселини, известни под обобщеното име BCAA, са доста полезни за който и да е постоянно деен човек . По какъв начин да приемате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза обикновено се пие преди и след спорт , но за още повече ефективност сте свободни да имате и още едно приемане при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – цялостно природен гейнър, потребен за трайно закрепване на мускулната маса . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко типа протеин с най-силен биологичен потенциал, оказвайки огромен анаболен ефект. В добавка , с действието на въглехидратите, в съединенията на , протеинът е и наистина чудесен източник на сила за цялото тяло . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри продаващи се . Хубаво е да се взима ½ лъжица сутрин ½ мярка след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен вид протеин ще ви помогне за покачването на мускулната си маса, също така да задържите постигнатите мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от различни индивидуални лаборатории и притежава нужните документи за качество. Също така можете да потърсите в чудесни вкусове, включващи Шоколад и Бисквитки с крем. Препоръчително е да приемате 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 лъжица след активизиране. За по-ефективни отражения, може да изпивате и бонус количество от протеиновия продукт преди движение или по-нататък вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, принадлежащ към популярна на световно ниво компания за фитнес хранителни продукти Myprotein. Набавя на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured има слабо съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и точните аминокиселини. Хубав подбор както за професионални спортисти , така и за тези , които просто си водят здравословен живот. 25 грама от продукта се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза съветваме да се поема до половин час след активност , но ако имате нужда , можете да я осигурявате и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобно предложение от серията Myprotein, което този път е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смесица от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкото тяло над 22 грама протеин на приемане, както и общия спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има идеално въздействие върху създаването на мускулната маса и методите на асимилация на полезните хранителни частици от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се разтваря в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се приемат 2 или 3 такива дози всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – страхотен и за ежедневно спортуващи, също така и за тези , които желаят да вдигнат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само висококласни протеин изолат и хидролизат от проверени източници. Всяка доза от 25 грама дава на тялото 21 грама чист протеин. Приемът забързва растежа на изчистената мускулна тъкан и поддържането на анаболните дейности в системата . Препоръчване рутинно да се взимат по 2 дози – 1 сутрин и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с най-добри протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, наложителни за бързото и ефикасно натрупване на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт е наличен в фантастични вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Подобно на предната разновидност , се изпиват по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след трениране .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още една протеинова разновидност от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той помага за улесненото и значимо повишаване на мускулна маса, също и по-ефикасното регенериране на тялото след натоварени занимания . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини в материала са изключително леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и огромен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след активности . За стремеж към топ успехи , можете да приемете и допълнителна доза от протеиновия продукт между яденетата .

Вижте списъка на Ready for life и си поръчайте най-качествените протеинови продукти на изключително адекватни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Значение и състав на протеините?
История на протеина
Протеините и тренировките
Протеинови хранителни добавки
Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на конкурентни цени

протеини

Вашият коментар