мезотерапия

Мезотерапия

Често срещани въпроси за мезотерапията

Сега ще приключим и с основни питания за мезотерапията, които най-вече чуваме от хората. Те касаят същностната част на самата процедура по мезотерапия, страничните неприятности и рискованостите за нейното прилагане , а също и свойствата на ползваните в нея материали. Научете в веднага цялата информация, която искате да знаете за мезотерапията.

Откъде идва мезотерапията

Преди да се запознаем с по-подробно за всички приложения и особености на мезотерапията, ще ви сближим общо с началото на нейното появяване и обхват. Като дейност мезотерапията е анонсирана и употребена първоначално през 1952 г. от Мишел Пистор, познат тогава медик от Франция. Може да се каже, че самото откриване на мезотерапията се случва случайно. При Пистор пристига болен с пристъп от астма , искащ спешна лекарска интервенция. Тогава обаче Пистор не разполага с подходящите инструменти. Ето защо лекарят решава да импровизира, за да реши временно въпроса. Лекарят хваща стара почупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и инжектира нужния медикамент. Шокът за него е огромен, когато човекът не само става по-добре, а също така и пристъпите му изчезват. В този момент докторът разказва за нововъведението си със своя колега Карно. Специалистите осъществяват различни проучвания, с чиято помощ се появява специални 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които после се използват при всяка мезотерапия.

Нужно е да минат над 30 години, преди мезотерапията категорично да бъде обявена за техника на медицината. Обявяването е факт през 1987 г. от Френската Медицинска Академия. Първоначално мезотерапията влиза в употреба главно за лекуване на спортни травми или състояния на ревматизъм. След това тя намира мястото си и в медицината в естетичния сектор под формата на способ за подобряване вида на нашата кожа, борба срещу косопада, премахване на целулита, отърваване от излишъци на мазнини в някои области с проблеми от вашето тяло и т.н. Полезността на мезотерапията и изключителният напредък, които тази практика дарява на всички, бързо повишават нейната популярност. Не след дълго въпросната добра репутация преминава границите на Франция и достига до множество страни в Европа. Постепенно стигаме до днес, когато вече мезотерапията е често практикувана техника за регенериране положението на кожата по цял свят. Обещаваните безспорни плюсове, отсъствието на болезненост и алергични реакции след извършване на дейността, правят мезотерапията вечно „рамо до рамо“ с бъдещото развитие на естетичния сектор.

мезотерапия 1
мезотерапия

Какви са противопоказанията за доверяване на мезотерапия?

Както при повечето практики, за мезотерапията , естествено, са ясни малко на брой опасности. Отнасят се фактически за точно определени групи от хора: бременни и кърмещи, страдащи от онкологични състояния и страдащи от всекидневно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При такива случаи не е препоръчително ползването на мезотерапията като манипулация. Също така има и различни други положения, за които без отлагане трябва да се консултирате с медицинското лице, което сте избрали. Точно такива са познати алергии или пък лечебен процес със съдоразширяващи вещества. Ако са за вас, споделете ги с лекаря, за да може да обсъдите дружно шансовете и опасностите при хипотетично използване на процедура по мезотерапия.

мезотерапия 2
мезотерапия

Вярно ли, че сесиите по мезотерапия не причиняват болка?

Така е, сеансите по мезотерапия не причиняват никаква болка за клиентите. За да се убедите в това , трябва просто да се замислите какво действително е същината на мезотерапията. Миниатюрна инжекция, със съдействието на която в организма се вливат положителни и хранителни вещества справящи се с най-популярните кожни неприятности – от захабяване и умора, до акне, петна и петнист тен. Е, реално няма защо да се притеснявате. Манипулацията по мезотерапия по никакъв начин не се свързва с раждането на усещане за болка или неприятни усещания. Единственото, което бихте почувствали, по-скоро е лекичко пробождане или усещане за парене.

Мезотерапия – нашите полезни съвети

Продължаваме с няколко препоръки за ситуациите, в които ще се подлагате на мезотерапия. Съветите касаят това какво трябва да се прави и какво не трябва да се прави непосредствено преди и след мезотерапията, а също и с опциите за максимално продължаване на последствията от технологията. Следват необходимите ни хрумвания към всички, избиращи мезотерапията:

– само медицинско заведение – началният и най-вероятно най-полезен съвет, свързан с мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е необходимо да се прави задължително в при лекари специалисти или клиники, специализирали в тази сфера. Не се подлъгвайте от това, че процедурата минава без никакви затруднения. Спомнете си, че става въпрос за вашият външен вид и здраве, и не трябва да ги пускате на недоказани специалисти.

– колкото се може повече информираност – не се плашете да имате въпроси и да искате колкото се може повече знания за техниката по мезотерапия, която ще да ви бъде направена, и присъстващите в нея различни субстанции. Колкото повече знаете всичко което предстои, най-добре. Ще е добре да попитате що за субстанции ще ви бъдат инжектирани. Поинтересувайте се дали веществата са поръчани от фирмата производител или оторизирана фирма, също така какви са гаранциите за да са полезни. В случай че приложението по мезотерапия доказано се върши в сходство с отличните съвременни норми в тази сфера, въпросните специалисти няма да се дърпат да отговорят максимално подробно на всякакви питания.

– не се подмамвайте по разходите за мезотерапията – в случай че ви бъде предложено извършване на манипулация по мезотерапия на твърде ниска цена спрямо другите в сферата, помислете дали всичко си струва. Лично ние ви съветваме да не се примирявате с качествената манипулация по мезотерапия, защото това след това би могло да води до изникване на нежелателни и даже опасни следствия за кожата ви.

– директно преди мезотерапията – знаесе за определени субстанции, за които се препоръчва да не се оползотворяват директно преди извършването на манипулацията по мезотерапия. Разбира се, с „буквално“ в този контекст наблягаме на 24 часа преди въпросната активност. Ккои са въпросните по-скоро забранени субстанции? Като такива това са аспирина и всякакви съдоразширяващи вещества, но и различните видове алкохол. Понякога приемането на подобни вещества преди мезотерапия предизвиква гадни последици за здравето ви.

– веднага след мезотерапията – след правене на техниката по мезотерапия, отново е нужно да спазвате неписаните правила и позитивни хрумвания. За старт, часове след приключване на мезотерапията недейте да се гримирате. Изкъпването и също така намокрянето на работеният участък повторно не е добра идея. Другият ни съвет към всички важи за по-дълго време, и по-конкретно две пълни денонощия или пълни 48 часа след края на технологията по мезотерапия. Постарайте се тогава да не ходите на тренировки или прекалени претоварвания , водещи до червени лицеви петна, но и да не предприемате каквито и да е горещи процедури сауна, парна баня.

– осигурете си дълговременни ефекти – както говорихме, стигането до дълготрайни следствия от дейността по мезотерапия силно се повлиява от вашите персонални активности и обичаи. Продължаването на ползата от мезотерапията е крайно включено в внимаването в специализирани хранителни режими, държането на физическа активност и като цяло стриктен здравословен живот. За подробна информация относно добрите практики след приключване на манипулацията по мезотерапия, се консултирайте с специалист, който вие решите.

мезотерапия 3
мезотерапия

Има ли заплаха от появяване на странични неприятности от мезотерапията?

Мезотерапията не представлява опасност от поява на важни странични неприятности за когото и да било. Принципно техниката по мезотерапия се реализира с миниатюрна игла, която не допуска угрозата за забелязващи се и трайни наранявания на всяка кожа. Да, има случаи, в които е възможно да изникнат малки зачервени участъци, сини точки или повече зони на усещане на обработената кожа. Но става дума за краткотрайни реакции, които изцяло се махат в рамките на няколко дни. За алергични реакции въобще не може да се говори, тъй като в мезотерапията се използват хиалуронова киселина, полезни вещества, които са безспорно неопасни за човека и се приемат от него лесно.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както вече споменахме в този текст, едновременно с всички необходими субстанции, в мезотерапията се ползва и хиалуронова киселина. Същата се оказва крайно подходящ избор не само за мезотерапията, а също и за разнообразни манипулации в индустрията на козметиката. Налице са немалко причини за това. Като начало, хиалуроновата киселина е тотално органична съставка, която се образува от човешкия организъм в обичайни условия. А съшо въпросната има специални признаци за опазване на хидратацията на кожата, връщане на нейната еластичност и отдалечаване от процесите на старееене. Вижте генералните качества на киселината с хиалурон, приспособяват употребата ѝ в мезотерапията толкова ефективно за всички:

1. Не е опасна за клиента – хиалуроновата киселина се счита за субстанция, която се синтезира в телата ни. Това прави поставянето ѝ чрез мезотерапията абсолютно защитено. Въпросната киселина се усвоява особено лесно от нашето тяло и не поражда каквито и да било сериозни реакции от алергии или други странични реакции. По каква причина е добре за нас поставянето на киселина с хиалурон с мезотерапия или други медицински процедури? Всъщност с всяка следваща година синтезът на хиалуронова киселинна субстанция, за който прочетохте, силно отслабва. По този начин пречи на общия вид, еластичността и хидратирането на кожата. Даването на допълнителни количества киселина с хиалурон посредством мезотерапията е в помощ за опазване на младите качества на кожата и отърваване от всякакви кожни неприятности.

2. Бързи и качествени последици – поставянето на хиалуронът в мезотерапията и другите козметични сеанси води до моментални и реални постижения за всеки клиент спрямо качеството на третираната кожа. Тези бързи и полезни последици са гарантирани при всякакъв вид приложения на киселината с хиалурон в това отношение. Ако говорим за крайно подновяване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък отстраняване на различни видове бръчки, хиалуроновата киселина ще бъде полезна. Въпросните свойства на хиалуроновата киселина я правят толкова предпочитана и приложима в манипулациите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви донесе търсените последици и ще подобри осезаемо цялостния вид на третираната кожа.

3. Продължаване на добрия ефект – поредното особено важно умение на киселината с хиалурон, доказващо я като безспорно подхождаща си за мезотерапия и всички други процедури на козметиката. Позитивното действие на хиалуроновата киселинна субстанция за кожата на човека стои за достатъчно удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на споменатото време, спокойно може да се извърши поредна сесия по мезотерапия или друга козметична сесия с участие на киселина с хиалурон, за да се запази силният и хармоничен вид на нашата кожа.

4. Елементарно и светкавично приложение – за край, процесът по въвеждане на хиалуроновата киселина в тялото ни е много лек и едновременно с това неусетен за хората. Чесо той продължава за 15-ина минути. Без значение дали говорим за мезотерапия, филъри за лице или всякакви практики със специалното участие на хиалуроново вещество, няма сериозна болка или нежелани усещания за всеки човек. Както споменахме, евентуално може да усетите леко боцкане или чувство за парене на съответното място. Тези усещание логично минават много бързо след завършване на сеанса.

В Аестетика клиник ще сте абсолютно убедени в ефективността и безпогрешността на осъществяваните манипулации по мезотерапия. Специалистите в нашия екип се отличават с богата квалификация и голям опит в тази област, а използваните продукти за мезотерапията, са задължително на най-добро ниво. Разчитайте на Аестетика клиник и ще се сдобиете с най-добри следствия за 918/ що се отнася до привлекателния и здравословен вид на вашата кожа!

Мезотерапия
Често срещани въпроси за мезотерапията
Откъде идва мезотерапията
Какви са противопоказанията за доверяване на мезотерапия?
Вярно ли, че сесиите по мезотерапия не причиняват болка?
Мезотерапия – нашите полезни съвети
Има ли заплаха от появяване на странични неприятности от мезотерапията?
Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?